NOVI KORONAVIRUS – OBVESTILO PACIENTOM

Spoštovani pacienti!

Ker so bili v zadnjem obdobju v Italiji zaznani primeri okužbe z novim koronavirusom, vam podajamo osnovne informacije za zaznavo bolezni in navodilo za ukrepanje:

Novi koronavirus je zelo nalezljiv.  Bolezen se kaže s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem, pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Ker gre za nov virus, se natančni podatki o poteku bolezni še zbirajo.

Okužbe z novim koronavirusom od ostalih okužb dihal ne moremo ločiti na osnovi poteka bolezni in bolnikovih težav. Za potrditev in izključitev bolezni je potrebno mikrobiološko testiranje.

V primeru , DA STE BILI V ZADNJIH 14 DNEH V TUJINI, IMATE VISOKO VROČINO IN SIMPTOME RESPIRATORNE OKUŽBE (kašelj, težave z dihanjem) vas naprošamo, da NE VSTOPATE V ZDRAVSTVENI DOM, saj s tem lahko širite bolezen. PO TELEFONU pokličite ambulanto izbranega (ali nadomestnega) zdravnika in dogovorili se boste o potrebnih ukrepih. V primeru potrebe po zdravniškem pregledu boste napoteni NA POSEBENO VSTOPNO TOČKO.

Dodatne informacije o bolezni lahko najdete na povezavi NIJZ

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Šolski dispanzer - ZAMUDNIKI ZA SISTEMATSKE PREGLEDE

Spoštovani,

Dispanzer za šolske otroke in mladino obvešča vse učence/ dijake/ študente, ki so do sedaj zamudili sistematski pregled pri nas, da bomo v času zimskih šolskih počitnic (od ponedeljka, 24.2.2020 do petka 28.2.2020), med 7.00 in 12.00 uro, izvajali sistematske preglede zamudnikov. Oglasite se v čakalnici za sistematske preglede.

S spoštovanjem,