• Spoštovani! Za vse, ki prihajate v vaš Zdravstveni dom, želimo poskrbeti kot da ste naši najdražji, naši starši, otroci, prijatelji,...

  G0021006Zdravstveni dom Novo mesto je javni zavod, ki izvaja storitve primarnega zdravstvenega varstva in skrbi za nenehno širitev preventivne zdravstvene dejavnosti.

  Na spletnih straneh so zbrani podatki o delu in dejavnostih Zdravstvenega doma, vabljeni pa ste tudi z vašimi predlogi, da še izboljšamo nivo.

   

 • Skrbimo za svoje zdravje po najboljših močeh najprej sami. Ko pa nas boste potrebovali, vedite, da imate po zakonu naslednje pravice:
  1. do dostopa do zdravstvene oskrbe in zagotavljanja preventivnih storitev
  2. do enakopravnega dostopa in obravnave pri zdravstveni oskrbi
  3. do proste izbire zdravnika in izvajalca zdravstvenih storitev
  4. do primerne, kakovostne in varne zdravstvene oskrbe
  5. do spoštovanja vašega časa, obveščenosti in sodelovanja
  6. do samostojnega odločanja pri zdravljenju
  7. do upoštevanja vnaprej izražene volje
  8. do preprečevanja in lajšanja trpljenja
  9. do obravnave ter drugega mnenja
  10. do seznanitve z zdravstveno dokumentacijo
  11. do varstva zasebnosti in varstva osebnih podatkov
  12. do brezplačne pomoči pri uresničevanju vaših pravic
  13. do brezplačne pomoči pri uresničevanju pacientovih pravic
 • Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo zelo veseli vsake vaše pohvale, ki nam bo v vzpodbudo, kot tudi pritožbe, ki jo bomo skrbno obravnavali.

  Za enostavnejšo vložitev pisne zahteve lahko uporabite obrazec za pritožbo, na voljo pa je tudi

  REŠEVANJE USTNE PRITOŽBE?

  Ustno pritožbo rešujejo pristojne osebe vsak dan izven ordinacijskega časa (pol ure pred in pol ure po ordinacijskem času) oziroma vnaprej določenem času in sicer najprej vodja oddelka. V primeru, da pritožbe ni možno rešiti na mestu izvora se reševanje pritožbe nadaljuje po hierarhičnem nivoju (pomočnica direktorice za zdravstveno nego ali direktorica).

NOVI KORONAVIRUS – OBVESTILO PACIENTOM

Spoštovani pacienti!

Ker so bili v zadnjem obdobju v Italiji zaznani primeri okužbe z novim koronavirusom, vam podajamo osnovne informacije za zaznavo bolezni in navodilo za ukrepanje:

Novi koronavirus je zelo nalezljiv.  Bolezen se kaže s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem, pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Ker gre za nov virus, se natančni podatki o poteku bolezni še zbirajo.

Okužbe z novim koronavirusom od ostalih okužb dihal ne moremo ločiti na osnovi poteka bolezni in bolnikovih težav. Za potrditev in izključitev bolezni je potrebno mikrobiološko testiranje.

V primeru , DA STE BILI V ZADNJIH 14 DNEH V TUJINI, IMATE VISOKO VROČINO IN SIMPTOME RESPIRATORNE OKUŽBE (kašelj, težave z dihanjem) vas naprošamo, da NE VSTOPATE V ZDRAVSTVENI DOM, saj s tem lahko širite bolezen. PO TELEFONU pokličite ambulanto izbranega (ali nadomestnega) zdravnika in dogovorili se boste o potrebnih ukrepih. V primeru potrebe po zdravniškem pregledu boste napoteni NA POSEBENO VSTOPNO TOČKO.

Dodatne informacije o bolezni lahko najdete na povezavi NIJZ

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Šolski dispanzer - ZAMUDNIKI ZA SISTEMATSKE PREGLEDE

Spoštovani,

Dispanzer za šolske otroke in mladino obvešča vse učence/ dijake/ študente, ki so do sedaj zamudili sistematski pregled pri nas, da bomo v času zimskih šolskih počitnic (od ponedeljka, 24.2.2020 do petka 28.2.2020), med 7.00 in 12.00 uro, izvajali sistematske preglede zamudnikov. Oglasite se v čakalnici za sistematske preglede.

S spoštovanjem,