Obvestilo za javnost

Spoštovani pacienti,

Od ponedeljka 16.03.2020 bosta organizirani dve dežurni zobozdravstveni ambulanti.

Dežurna zobozdravstvena ambulanta za paciente z definicijo sumljivega primera bo na lokaciji ZD Novo mesto, Kandijska cesta 4 - dežurna ambulanta.
Delovala bo od ponedeljka do petka od 14. do 17. ure. Ob sobotah, nedeljah in praznikih od 11. do 13. ure.
Telefonska št. za obvezno predhodno najavo je 07/39 16 871.

Dežurna zobozdravstvena ambulanta za paciente brez definicije sumljivega primera bo na lokaciji ZD Novo mesto, Kandijska cesta 4 - 2. nadstropje.
Delovala bo od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure ter od 14. do 19. ure.
Ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo pacienti oskrbovani na lokaciji ZD Novo mesto, Kandijska cesta 4 - dežurna ambulanta, od 8. do 12. ure.
Telefonska št. za obvezno predhodno najavo je 07/39 16 871.

Od ponedeljka do petka bo od 7. do 19. ure odprt klicni center, na telefonski št. 07/39 16 871.

Obvestilo

Spoštovani uporabniki,

V ZD NM skladno s priporočili Ministrstva za zdravje z namenom preprečevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom, z današnjim dnem začasno ukinjamo izvajanje vseh preventivnih dejavnosti in nenujnih specialističnih pregledov.

Prosimo za upoštevanje naslednjih navodil:

  • V kolikor sumite na okužbo z novim koronavirusom, pokličite izbranega osebnega zdravnika ali dežurno ambulante in upoštevajte navodila.
  • V ZD NM na pregled k izbranemu osebnemu zdravniku prihajate IZKLJUČNO PO PREDHODNEM TELEFONSKEM DOGOVORU Z AMBULANTO.

Obvestilo

Obvestilo

ZDRAVJE LEDVIC ZA VSE IN POVSOD

Kronična ledvična bolezen je nenalezljiva bolezen, ki trenutno bremeni 850 milijonov ljudi po celem svetu. Število obolelih iz leta v leto še narašča, zato je letošnji svetovni dan ledvic namenjen ozaveščanju o preventivnih ukrepih za preprečevanje nastanka in napredovanja ledvičnih bolezni. Skupaj si prizadevamo za dostopnost do zdravja ledvic za vse in povsod.

Najpogostejši dejavniki za nastanek ledvičnih bolezni so sladkorna bolezen, zvišan krvni tlak, nezdrava prehrana, strukturne nepravilnosti ledvic in sečil ter zdravila, ki škodijo ledvicam. Zato preventivni ukrepi vključujejo predvsem zdrav način življenja, skupaj s telesno dejavnostjo in zdravo prehrano, ter občasnim testiranjem krvne in urinske slike ljudi, ki so bolj ogroženi za nastanek ledvičnih bolezni.

OBVESTILO!

Spoštovani,

zaradi respiratornih obolenj in omejevanja širjenja virusnih okužb v številnih zdravstvenih ustanovah velja poseben režim dostopa. Zato so se organizatorji kampanje ob svetovnem dnevu ledvic odločili, da bodo aktivnosti omejene le na komuniciranje z mediji.

Letos, ob svetovnem dnevu ledvic 12.3., zato NE BO info točke v avli Zdravstvenega doma Novo mesto. Kampanja in aktivnosti ob svetovnem dnevu ledvic se bodo v polnem obsegu znova izvajali prihodnje leto.

Hvala za razumevanje!