COVID

ODVZEMI BRISOV NA SARS CoV-2 v ZD Novo mesto

ODVZEMI BRISOV NA SARS CoV-2 v ZD Novo mesto

V ZD Novo mesto deluje dodatna vstopna točka za odvzeme brisov na SARS CoV-2. Obravnava poteka glede na potrebe pacientov, ambulantno (desno od glavnega vhoda) in na način »drive-in« (parkirišče pred glavnim vhodom ZD NM). 

Delovni čas:

ZA OTROKE: Delovniki med 07.00 in 12.00 uro – PREDHODNO OBVEZNO POKLIČITE IZBRANEGA ALI NADOMESTNEGA PEDIATRA, z njim se boste dogovorili o terminu obravnave.

ZA ODRASLE: Delovniki med 12.00 in 15.00 uro (naročanje pacientov od 8.00 dalje)

Pomembno je, da predhodno pokličete svojega izbranega osebnega zdravnika, ter se z njim posvetujete o potrebnih ukrepih – po potrebi vas bo naročil na odvzem. O točnem terminu odvzema vas naknadno obvestimo iz ambulante COVID (prosimo bodite dosegljivi).

Izjemoma (v primeru nedosegljivosti osebnega zdravnika) lahko pokličite v ambulanto COVID na tel. 07/3916-873 (med 8.00 in 12.00 uro), kjer se boste dogovorili glede termina in načina obravnave.

V PRIMERU NUJNEGA STANJA IZVEN REDNEGA DELOVNEGA ČASA AMBULANTE se oglasite v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Novo mesto.

Samoplačniška testiranja ZA PODJETJA se izvajajo na osnovi predhodno izpolnjenega obrazca za odvzem brisa COVID 19 za podjetja, katerega posredujete na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Nalezimo se dobrih navad

V času širjenja virusa Covid -19, širjenje lahko omilimo z osnovnimi higienskimi ukrepi, nošenjem maske in spoštovanjem distance.

V kampanji želimo javnost opozoriti, da lahko z enostavnimi in vsem razumljivimi ukrepi veliko pripomoremo k zajezitvi širjenja virusa, predvsem pa, da je koronavirus hitro nalezljiv in da z osnovnimi ukrepi lahko pred obolevnostjo zaščitimo sebe in s tem naše najbližje. 

Osnovni ukrepi so enostavni ukrepi

Pazimo na redno uporabe maske na vseh javnih površinah ( maske ), poskušamo se ne dotikati obraza ( obraz ), bolj pogosto si umivamo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo ( čiščenje rok ), ohranjamo varno razdaljo ( distanca ), kašljamo in kihamo v rokav ( kašljanje ) ter ostanemo doma, ko se ne počutimo dobro in imamo vročino ( ostani doma ). 

 

Z upoštevanjem ukrepov zaščitimo sebe in s tem tudi druge.

Nalezimo se dobrih navad - www.dobre.navade.si

Naj postanejo dobre navade vseh nas. Video Nalezimo se dobrih navad. 

ODVZEMI BRISOV NA SARS CoV-2 ZA PODJETJA

Na novi vstopni točki COVID-19 v ZD NM, po predhodnem naročilu s strani podjetij, izvajamo odvzeme brisov tudi za zaposlene v podjetjih. Podjetja, ki želijo svoje zaposlene naročiti na odvzem brisov na SARS CoV-2 lahko izpolnijo priložen Obrazec za odvzem brisa COVID-19  in ga posredujejo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. S strani ZD NM jim bo izdan predračun, po prejetem plačilu pa bomo zaposlene, ki so navedeni na obrazcu kontaktirali s terminom za odvzem brisa. Za več informacij se lahko obrnete na tajništvo zavoda preko elektronske pošte  (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).