• Spoštovani! Za vse, ki prihajate v vaš Zdravstveni dom, želimo poskrbeti kot da ste naši najdražji, naši starši, otroci, prijatelji,...

  G0021006Zdravstveni dom Novo mesto je javni zavod, ki izvaja storitve primarnega zdravstvenega varstva in skrbi za nenehno širitev preventivne zdravstvene dejavnosti.

  Na spletnih straneh so zbrani podatki o delu in dejavnostih Zdravstvenega doma, vabljeni pa ste tudi z vašimi predlogi, da še izboljšamo nivo.

   

 • Skrbimo za svoje zdravje po najboljših močeh najprej sami. Ko pa nas boste potrebovali, vedite, da imate po zakonu naslednje pravice:
  1. do dostopa do zdravstvene oskrbe in zagotavljanja preventivnih storitev
  2. do enakopravnega dostopa in obravnave pri zdravstveni oskrbi
  3. do proste izbire zdravnika in izvajalca zdravstvenih storitev
  4. do primerne, kakovostne in varne zdravstvene oskrbe
  5. do spoštovanja vašega časa, obveščenosti in sodelovanja
  6. do samostojnega odločanja pri zdravljenju
  7. do upoštevanja vnaprej izražene volje
  8. do preprečevanja in lajšanja trpljenja
  9. do obravnave ter drugega mnenja
  10. do seznanitve z zdravstveno dokumentacijo
  11. do varstva zasebnosti in varstva osebnih podatkov
  12. do brezplačne pomoči pri uresničevanju vaših pravic
  13. do brezplačne pomoči pri uresničevanju pacientovih pravic
 • Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo zelo veseli vsake vaše pohvale, ki nam bo v vzpodbudo, kot tudi pritožbe, ki jo bomo skrbno obravnavali.

  Za enostavnejšo vložitev pisne zahteve lahko uporabite obrazec za pritožbo, na voljo pa je tudi

  REŠEVANJE USTNE PRITOŽBE?

  Ustno pritožbo rešujejo pristojne osebe vsak dan izven ordinacijskega časa (pol ure pred in pol ure po ordinacijskem času) oziroma vnaprej določenem času in sicer najprej vodja oddelka. V primeru, da pritožbe ni možno rešiti na mestu izvora se reševanje pritožbe nadaljuje po hierarhičnem nivoju (pomočnica direktorice za zdravstveno nego ali direktorica).

Dežurna zobna ambulanta

O B V E S T I L O

 

Obveščamo uporabnike zobozdravstvenih storitev, da se je dežurna zobna ambulanta preselila nazaj na staro lokacijo, v Zdravstveni dom Novo mesto, Kandijska c. 4.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.
 

CEPLJENJE PROTI GRIPI V SEZONI 2017/18

Cepljenje bo potekalo na oddelku splošne medicine  -  v REFERENČNI AMBULANTI ( pritličje druga vrata desno v ZD), kot tudi v Zdravstvenih postajah. Šolski in otroški dispanzer bosta cepila na svojem oddelku.  

RAZPORED CEPLJENJA V ZDRAVSTVENEM DOMU:

16.10.2017 – dalje OD PONEDELJKA DO ČETRTKA od 12.00 DO 15.00 URE

Cena cepljenja:

 • Kronični bolniki in osebe stare 65 in več let – 7 EUR
 • Vsi ostali (samoplačniki)  – 14 EUR
 • Otroci stari 6 – 35 mesecev – 12 EUR

ROŽNATI OKTOBER – Ne pozabite na redno samopregledovanje dojk

ROŽNATI OKTOBER – Ne pozabite na redno samopregledovanje dojk

Zadnje čase ste lahko opazili, da so drevesa ovita v rožnate pletenine. Mesec oktober, ali rožnati oktober, je namreč mesec osveščanja o raku dojk. V Sloveniji za tem rakom zboli letno skoraj 1300 žensk in okoli 10 moških. Dejstvo je, da je rak dojk visoko ozdravljiva bolezen, če je odkrita dovolj zgodaj, zato je redno samopregledovanje ključnega pomena. Seveda pa je pomembno tudi, da je samopregledovanje pravilno izvedeno. V ta namen bomo izvajali aktivnosti prikaza, kako si pravilno pregledati svoje dojke, na modelu dojk pa boste lahko tudi sami otipali, kako se tipajo bolezenske spremembe.

Aktivnosti se bodo izvajale na kar treh različnih mestih:

-         V torek 10. oktobra v Metelkovem domu v Škocjanu                 od 17.00 ure dalje,

-         V torek 24. oktobra v avli Zdravstvenega doma Novo mesto   od 10:00 do 12:00 ure in

-         V četrtek 2. novembra v prostorih Qlandije Novo mesto           od 10:00 do 12:00 ure in popoldne od 16:00 do 18:00 ure.

Vljudno vabljeni!

ZP Bršljin

Obveščamo vas, da je izbrani osebni zdravnik Oliver Ilić, dr. med. s 1. 7. 2017 pričel opravljati delo na novi lokaciji v Zdravstveni postaji Šentjernej.
 
Hkrati vas obveščamo, da bo zdravstvena ambulanta v Bršljinu do nadaljnjega zaprta.
 
Zdravstveno oskrbo pacientov bo do nadaljnjega zagotavljala izbrana osebna zdravnica Jana Mrvar, dr. med. na sedežu Zdravstvenega doma Novo mesto, Kandijska cesta 4.  Ordinacijski čas ambulante je sledeč:
 
 torek, sreda od 12:30 do 19:30 ure
 ponedeljek, četrtek, petek od   7:00 do 14:00 ure
Tel. št.: 07/39-16-742
 
Zaradi prenove kletnih prostorov na sedežu Zdravstvenega doma Novo mesto bo na lokacijo zdravstvene ambulante v Bršljinu začasno preseljena zasebna zdravstvena ambulanta ARTROS, center za ortopedijo in športne poškodbe d.o.o.
 
Lepo pozdravljeni!  

Obvestilo za javnost

Spoštovani pacienti, obveščamo vas, da bomo v Zdravstvenem domu Novo mesto  s 1.8.2017 pričeli z gradbeno obrtniškimi deli za prenovo kletnih prostorov.

Dela bodo potekala predvidoma do konca novembra 2017.

V tem času bodo dostopi do delujočih ambulant in laboratorija v kleti nekoliko omejeni, zato vas prosimo za razumevanje.

Vodstvo ZD NM